英語四級(jí) 學(xué)英語,練聽力,上聽力課堂! 注冊(cè) 登錄
> 英語四級(jí) > 英語四級(jí)真題 >  內(nèi)容

2024年12月大學(xué)英語四級(jí)考試聽力真題及答案(二)

所屬教程:英語四級(jí)真題

瀏覽:358

tingliketang

2025年02月25日

手機(jī)版
掃描二維碼方便學(xué)習(xí)和分享

英語四級(jí)真題聽力是檢驗(yàn)學(xué)生英語實(shí)際應(yīng)用能力的重要標(biāo)尺,它不僅考查聽力理解能力,更體現(xiàn)了對(duì)語言綜合運(yùn)用的挑戰(zhàn)。掌握真題聽力,對(duì)于提升四級(jí)成績(jī)至關(guān)重要。本次,小編整理了2024年12月大學(xué)英語四級(jí)真題聽力部分卷二的內(nèi)容及答案,以供大家參考!

022501.jpg

Section A

Directions: In this section, you will hear three news reports. At the end of each news report, you will hear two or three questions. Both the news report and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet I with a single line through the centre.

Questions 1 and 2 are based on the news report you have just heard.

1. A) They will see a 27% higher price to buy natural gas.

B) They will have insufficient heating oil to keep warm.

C) They will have a costly bill to pay to heat their homes.

D) They will experience the coldest winter in four decades.

2. A) Provided additional funding to Low Income Home Energy Assistance Program.

B) Assured U. S. citizens of an increase in energy supplies by the end of this year.

C) Predicted a 10% jump in heating bills for most U. S. households this winter.

D) Decided on this year's energy assistance package of $8 billion in total.

Questions 3 and 4 are based on the news report you have just heard.

3. A) They care less about their diet now than before.

B) They may lack adequate knowledge of healthy food.

C) They may hold too optimistic a view about their diet.

D) They pay insufficient attention to their choice of food.

4. A) Those who finished 24-hour food questionnaires.  

B) Those who fully understood the rating scale.  

C) Those who cared about food quality.

D) Those who rated their diet as poor.

Questions 5 to 7 are based on the news report you have just heard.

5. A) They experienced a heartbreaking moment. 

B) They gathered together to rescue an elephant. 

C) They heard a noise from the bottom of a well. 

D) They found an elephant wandering around a well.

6. A) To borrow their crane. 

B) To ask them for help. 

C) To report the strange noise.

D) To get food for the elephant.

7. A) The elephant was able to return to the jungle.

B) The army officers were examined for injuries.

C) The army officers were rewarded for their rescue efforts.

D) The elephant was given medical treatment for many days.

Section B

Directions: In this section, you will hear two long conversations. At the end of each conversation, you will hear four questions. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A) , B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

Questions 8 to 11 are based on the conversation you have just heard.

8. A) He found it had caused him much inconvenience.

B) It led him to spend more money than necessary.

C) It was much less secure than paying with cash.

D) He wanted to be less dependent on his phone.

9. A) Living beyond her means. 

B) Lack of budgeting strategies.  

C) Fashion addiction.

D) Impulse purchasing.

10. A) Eat healthier food with less money.  

B) Order food like burgers and chips.  

C) Avoid getting addicted to junk food.

D) Pay either in cash or with his phone.

11. A) Making a shopping list.  

B) Sticking to his budget.  

C) Withdrawing cash only once a month.

D) Thinking twice before buying something.

Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard.

12. A) He does not enjoy any ball games.  

B) He has to prepare for the future.  

C) He has breathing problems.

D) He is not up to anything challenging.

13. A) Soccer.  

B) Badminton.  

C) Volleyball.

D) Basketball.

14. A) The possibilities of joining the school sports team.

B) The opportunities of winning some championships.

C) The chances of getting an athletic scholarship later on.

D) The odds of becoming a professional sportsman someday.

15. A) It differs entirely from indoor volleyball. 

B) It appeals to both schoolgirls and schoolboys.  

C) It is less popular than indoor sports in the country.

D) It is completely different from other outdoor games.

Section C

Directions: In this section, you will hear three passages. At the end of each passage, you will hear three or four questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.

16. A) It usually requires years of preparations.

B) It does a lot of harm to the environment.

C) It often burns over three hundred tonnes of refined fuel.

D) It proves to be the most complicated stage of space missions.

17. A) They are burnt up in outer space. 

B) They are guided back to Earth. 

C) They are reused up to 100 times.

D) They are treated as expendable.

18. A) New technologies for bringing back space vehicles for recycling.

B) The technology for meeting the needs of commercial space travel.

C) Many of the technologies to limit the impact of space travel on Earth.

D) The technology for effectively protecting ozone from being destroyed.

Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.

19. A) It can help unskilled readers feel more secure.

B) It can encourage reluctant readers to read aloud.

C) It can strengthen children's confidence in others.

D) It can boost children's interest in communication.

20. A) By motivating children to find out about their favourite pets.

B) By taking children to the library to borrow books on animals.

C) By allowing children to surf the internet about pets by themselves.

D) By showing children how to acquire knowledge about healthy pets.

21. A) By learning that raising pets can do much good.  

B) By watching how healthy pets are brought up. 

C) By hearing about their peers' passion for pets. 

D) By visiting friends who have household pets.

Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.

22. A) Send would-be students a packet of information.

B) Update regularly all information on their websites.

C) Inform prospective students of their yearly enrollment.

D) Answer questions raised by applicants and their parents.

23. A) Oversee private institutions directly. 

B) Follow other states' example.  

C) Supervise all schools consistently.

D) Regulate public institutions by law.

24. A) They are resourceful.

B) They are competitive.

C) They provide the best opportunity to realize one's dream.

D) They appeal most to students from other states in the U. S.

25. A) Some students waste much time surfing the net.  

B) Students may need to visit too many websites. 

C) Students have to search for the information.

D) Some students may lack adequate access.

Section A

News Report One

Across the U. S., families are looking to the winter with fear as energy costs soar. A number of factors are creating a bad situation: Global energy consumption is up, but supplies have been reduced.[1] The Energy Department projects heating bills will jump 28% this winter for those who rely on natural gas. Natural gas is used by nearly half of U. S. households for heat. Heating oil is projected to be 27% higher and electricity 10% higher. That comes against inflation rates that accelerated last month with consumer prices growing 6.6%. That's the fastest pace in four decades.

The pain will be especially acute in parts of the country that heavily rely on heating oil to keep homes warm. It's projected to cost more than $2,300 to heat a typical home with heating oil this winter. [2] Last month, the federal government added $1 billion in funding to Low Income Home Energy Assistance Program, bringing the total to $4.8 billion. But that represents a reduction from last year's energy assistance package of over $8 billion.

1. Why are families across the U. S. looking to this winter with fear?

2. What did the federal government do last month?

News Report Two

[3] Many Americans think they make healthy food choices, but they may be viewing their diet too optimistically.That's the main finding of a new study by researchers at the U. S. Department of Agriculture in Stoneville, Mississippi.

The study aimed to identify disconnects between how healthily Americans think they eat and how they actually do. For the study, the researchers asked participants to rate their diet as excellent, very good, good, fair or poor. Folks also completed 24-hour food questionnaires. Then, the researchers compared answers to see how well responses to the two exercises matched up.

Of more than 9,700 people, roughly 85 percent were off base when asked to rate the quality of their diet, and almost all overestimated how healthy it was.[4] Those who rated their diet as poor tended to be far more accurate. Their rating match that of the researchers more than nine times out of ten.

3. What is the main finding of a new study about many Americans?

4. Who tended to rate their diet more accurately in the survey?

News Report Three

[5] It was a heartwarming moment that dozens of Indian rescuers rallied together to use a crane in order to savean elephant trapped at the bottom of a 20-foot well. The massive rescue effort took place last week close to an army camp. The elephant wandered out of the jungle and fell into the well. The army officers heard a noise coming from the well and realized an elephant was trapped deep inside.[6] The officers then threw in some food for the creature and called the local forest department for help. Video of the rescue operation shows how the team used a crane to lift up the huge animal out of the well and onto the back of a truck. It was then taken to an examining room for evaluation of any injuries. [7] The elephant was kept under close supervision for a few days before it was successfully released back into the wild.

5. What does the report say dozens of Indians did last week?

6. Why did the army officers call the local forest department?

7. What does the news report say happened finally?

Section B

Conversation One

M: I need to stop at the bank to withdraw some cash.

W: Why not just pay with your phone?

M: Well, actually, I' ve stopped using online payments for the past three months now.

W: Stopped paying online? Oh, you must be worried that online payments aren't secure.

M: No, they are safe. [8] But paying online is too convenient and I spent too much money on things I didn't need.

W: [9] Oh, impulse purchases can be an issue for me, too. I' ve definitely bought clothes and shoes I didn't need because they were on sale, and paying with my phone was so easy. But I' ve found that if I review my spending every night, that keeps me from spending too much.

M: I tried that strategy, but it just didn't work, because I'd be busy studying all day. Then, when I was tired and hungry,I'd use my phone to order food, like burgers and other junk,[10] instead of going to the canteen, where I could get a healthier meal for half the price.

W: Well, what do you do now then? It seems like you'd have the same problems with cash.

M: I go to the bank once a week, and the rest of the time I keep my bank card at home, so I can't get more cash out. And I also have a notebook where I record my expenses.

W: But what prevents you from just going to the bank and getting more money, if you want to buy something?

M: The first month I did withdraw extra cash twice, but I felt guilty about it. [11] And after that I refused to spend more than what I had budgeted, and by now it's just a habit.

8. Why has the man stopped paying online for the last three months?

9. What problem does the woman say she may also have?

10. What does the man say he could do at the canteen?

11. What is now just a habit for the man?

Conversation Two

M: Please hear me out. I don't want our son to spend his afternoons doing something he hates, even if it might prepare him for the future. What about getting him to join a sport, like soccer? From all the running and training, he could become quite athletic. Not to mention the great physical benefits from exercising outside every day.

W: [12] Um, I don't think he should be doing something so challenging with all his breathing issues. What about playing an indoor sport, like badminton? The environment is easier to control, and he can still get a good workout, in addition to improving his hand-eye coordination. Besides, I could teach him some of the basics from my time as a badminton player.

M: Um, I'm thinking team sports should be the way to go. There's nothing like playing as part of a unit to accomplish a goal like winning a game or even a championship. [13] He could try basketball since many of the courts are indoors now and it's a sport that could help him understand team spirit while cooperating with others. Maybe he could even join the school basketball team when he's ready.

W: Oh, oh, what about volleyball? It's a team sport and they often have mixed-gender teams so he could socialize with both girls and boys.[14] It's not as popular as some sports, which means he has better odds of possibly getting an athletic scholarship in the future. I also believe you were a beach volleyball athlete yourself not so long ago.

M: As I' ve said many times before,[15] beach volleyball and indoor volleyball are completely different.

12. Why is the woman opposed to their son joining a sport like soccer?

13. What does the man suggest their son try in order to understand team spirit?

14. What is one of the woman's considerations in choosing a sport for her son?

15. What does the man say about beach volleyball?

Section C

Passage One

[16] Lift-off is usually the most environmentally harmful stage of any space mission, with vast quantities of fuelburnt up in a matter of minutes. For instance,SpaceX's Falcon 9 gets through 112 tonnes of refined fuel, emitting about 336 tonnes of CO?. This is the equivalent produced by your average car driving almost 70 times around the world.[16]As well as greenhouse gases, rocket engines emit particles that destroy ozone. These issues are growing more pressing with the emergence of commercial spaceflight. There were 114 space launches in 2020, but there may be up to 1,000 per year in future.

Sustainable fuels are the top priority to enable greener space travel. Current spacecraft use a variety of fuels, but most are based on fossil fuels. One potentially greener option is liquid hydrogen and oxygen.Hydrogen can be obtained sustainably by using solar power to break water down into oxygen and hydrogen.

Reusable rockets can cut down on some of the waste associated with spaceflight. [17] Traditionally, boosters, fuel tanks and other components are treated as expendable. But guiding them back to Earth in a controlled manner opens new possibilities— most components from the Falcon 9 can be reused up to 100 times.

Truly environmentally friendly space travel is still some way off. [18] But we already have many of the technologies needed to start limiting its impact on our planet.

16. What do we learn from the passage about the lift-off of spacecraft?

17. What happens traditionally to boosters, fuel tanks and other components in spaceflight?

18. What does the passage say we already have regarding spaceflight?

Passage Two

Helping to look after a pet can facilitate numerous aspects of a child's emotional development. [19] Research shows that reading to a loyal and nonjudgmental companion, such as a dog or cat, can encourage reluctant readers to read aloud, which will in turn boost their self-confidence. Having a companion to talk to about their feelings can also help children feel secure and develop communication skills.

A household pet can also cultivate a child's sense of responsibility as their parent explains the necessary processes of keeping their pet happy and healthy. As a child matures, they can then take on more of the daily responsibilities, boosting their sense of independence.

[20] Pets also provide a fantastic subject for research and learning. Parents can encourage their child to researchtheir favourite pets at the library or during a supervised internet search. Taking children along to the pet shop to buy food and supplies will support their cognitive development as their passion for learning flourishes.

A child's physical development can benefit greatly from taking pets for walks in the fresh air. Even their fine-motor skills can be utilised in taking care of a beloved animal.

When responsibilities are well paced and communicated, a child can benefit greatly from involvement in bringing up a happy and healthy pet.[21] And of course, if a child doesn't have a pet in their own household, they can still benefit from all of the above when visiting a friend who does.

19. What does research show about reading to a loyal and nonjudgmental companion?

20. How can parents make pets a fantastic subject for their children's research and learning?

21. How can children still benefit even when their family doesn't have a pet?

Passage Three

[22] A new bill in the Ohio legislature would require state public colleges and universities to send prospectivestudents a packet of information. This would include costs of college, grants and scholarships. It would also include expected monthly loan payments and projected salary after college.

State Representative Adam Mathews is one of the two legislators who proposed the bill. He said it would give prospective students more information about what to expect once they graduate. “Putting that information in front of them will give them the best opportunity to match their skills and their dreams to what our schools can provide,”said Mathews.[23] He notes that the state can only regulate public institutions in this way, but he hopes private institutions in Ohio follow the lead of the state and post similar information. He believes giving out this information will help Ohio's colleges and universities to be more competitive. The information will highlight what a great value they have for their very reasonable cost.

[24] Ohio's schools are already competitive. The state attracts more undergraduate students than it sends tocolleges out of state.[25] Many colleges and universities currently provide similar information on their websites. This includes tuition, fees, graduation rates and more. But students need to search for the information. This bill would require the universities and colleges to send a packet directly to students.

22. What would the new bill in the Ohio legislature require public colleges and universities to do?

23. What can the state only do according to Adam Mathews?

24. What do we learn about Ohio's schools from the passage?

25. What is the problem with schools providing information on their websites?

1.C)解析:新聞開頭提到,隨著能源成本的飆升,美國(guó)各地的家庭正懷著恐懼迎接這個(gè)冬天。接下來的內(nèi)容具體闡述了今冬取暖費(fèi)用的上漲情況。新聞提到,能源部預(yù)估,對(duì)于那些依賴天然氣取暖的家庭來說,今年冬天的取暖費(fèi)將上漲28%。取暖用油的費(fèi)用預(yù)計(jì)將高出27%,電費(fèi)預(yù)計(jì)將高出10%。這些數(shù)據(jù)都表明美國(guó)家庭擔(dān)憂的是取暖費(fèi)用大幅增加,要支付高昂的取暖賬單,故選C。選項(xiàng)A表述錯(cuò)誤,新聞中提到,依賴天然氣取暖的家庭今年冬天的取暖費(fèi)將上漲28%,可推測(cè)天然氣價(jià)格將上漲28%,而非27%。新聞中雖提到取暖用油的費(fèi)用預(yù)計(jì)上漲27%,但依賴取暖用油供暖只是部分美國(guó)家庭的情況,故排除B。新聞中只提到消費(fèi)者價(jià)格上漲6.6%,是40年來最快漲幅,并未提及美國(guó)家庭將經(jīng)歷40年來最寒冷的冬天,故排除D。

2.A)解析:新聞末尾提到,上個(gè)月,聯(lián)邦政府為低收入家庭能源援助計(jì)劃增加了10億美元(added$1 billion)的資金,使該計(jì)劃的總金額達(dá)到48億美元,故選項(xiàng)A為正確答案,選項(xiàng)中的additional funding對(duì)應(yīng)新聞中的added $1 billion,同時(shí)據(jù)此排除選項(xiàng)D。新聞中,聯(lián)邦政府并未預(yù)測(cè)今年冬天大多數(shù)美國(guó)家庭的取暖費(fèi)上漲幅度,而新聞前半部分提及,能源部對(duì)此進(jìn)行過預(yù)估,使用天然氣取暖的家庭取暖費(fèi)漲幅為28%,使用取暖用油供暖的家庭取暖費(fèi)漲幅為27%,使用電取暖的家庭取暖費(fèi)漲幅為10%,取暖方式不同,漲幅不同,故排除選項(xiàng)C。選項(xiàng)B新聞并未提及,可排除。

3.C)解析:新聞開頭就提到,許多美國(guó)人認(rèn)為他們做出了健康的飲食選擇,但他們可能對(duì)自己的飲食過于樂觀了。這是位于密西西比州斯通維爾的美國(guó)農(nóng)業(yè)部研究人員一項(xiàng)新研究的主要發(fā)現(xiàn)。由此可知,選項(xiàng)C為正確答案。其余三項(xiàng)新聞中均未提及,可排除。

4.D)解析:新聞末尾提到,這項(xiàng)新研究發(fā)現(xiàn),在調(diào)查的9700多人中,大約85%的人在評(píng)估自己飲食的品質(zhì)時(shí)是完全錯(cuò)誤的,幾乎所有人都高估了自己飲食的健康程度。那些將自己飲食評(píng)為“差”的人往往準(zhǔn)確得多。由此可知,選項(xiàng)D為正確答案。

5.B)解析:新聞開頭就提到,數(shù)十名印度救援人員齊心協(xié)力,用起重機(jī)來營(yíng)救一頭困在二十英尺深井底部的大象。由此可知,B為正確答案。根據(jù)新聞所述,是一個(gè)軍營(yíng)的軍官們先聽到井里大象發(fā)出的聲音,因此呼叫林業(yè)部門尋求幫助,而非這數(shù)十名印度救援人員聽到井底有響聲,故排除C。其余兩項(xiàng)新聞中未提及,可排除。

6.B)解析:新聞中提到,軍營(yíng)的軍官們聽到了井里傳出來的聲音,意識(shí)到一頭大象被困在了井底,因此呼叫了當(dāng)?shù)亓謽I(yè)部門尋求幫助。由此可知,B為正確答案。新聞中提到,救援隊(duì)在對(duì)大象進(jìn)行救援時(shí)使用了起重機(jī),而非軍官們借用起重機(jī),故排除A。新聞中提到,軍官們?cè)诎l(fā)現(xiàn)大象后,向井里投喂了一些食物,并沒有說食物是從當(dāng)?shù)亓謽I(yè)部那里尋來的,故排除D。選項(xiàng)C新聞中未提及,可排除。

7.A)解析:新聞末尾提到,大象在被密切監(jiān)護(hù)了幾天后,最終被成功放歸野外。由此可知,A為正確答案。根據(jù)新聞所述,接受傷勢(shì)檢查的是大象,而非軍官們,故排除B。新聞末尾提到,大象被密切監(jiān)護(hù)了幾天,而不是接受了多日的醫(yī)療救治,故排除D。選項(xiàng)C新聞中未提及,可排除。

8.B)解析:在對(duì)話開頭部分,男士告訴女士他已經(jīng)有三個(gè)月沒用在線支付了。女士以為男士停用在線支付的原因是他擔(dān)心在線支付不安全,但是男士否定了女士的看法。他說自己停用在線支付的原因是它太方便了,導(dǎo)致他在不需要的東西上花了太多錢,所以答案是B項(xiàng),同時(shí)排除A項(xiàng)和C項(xiàng)。D項(xiàng)在對(duì)話中沒有相關(guān)信息,故排除。

9.D)解析:在對(duì)話中,當(dāng)男士提到自己在不需要的東西上花了太多錢,女士緊接著說沖動(dòng)消費(fèi)對(duì)她來說也是個(gè)問題,所以答案是D項(xiàng)。A、B兩項(xiàng)在對(duì)話中沒有相關(guān)信息,故均排除;雖然女士提到自己因?yàn)榇蛘圪I過不需要的衣服和鞋子,但是C項(xiàng)“對(duì)時(shí)尚上癮”的說法與此并不一致,故排除。

10.A)解析:在對(duì)話中,男士提到如果他去食堂,他就可以在那里用一半的價(jià)錢吃到更健康的飯菜,所以答案是A項(xiàng)。男士提到自己又累又餓的時(shí)候,就會(huì)用手機(jī)點(diǎn)食物,比如漢堡和其他垃圾食品,所以他不是在食堂點(diǎn)像漢堡和薯?xiàng)l之類的食物,故排除B項(xiàng);對(duì)話中也沒有提到他在食堂吃飯可以避免對(duì)垃圾食品上癮,故排除C項(xiàng);D項(xiàng)在對(duì)話中沒有相關(guān)信息,故也排除。

11.B)解析:在對(duì)話結(jié)尾,男士說自己養(yǎng)成了拒絕超預(yù)算支出的習(xí)慣,所以答案是B項(xiàng)。男士提到自己每周去一次銀行取現(xiàn)金,所以C項(xiàng)錯(cuò)誤,故排除;A項(xiàng)和D項(xiàng)在對(duì)話中都沒有相關(guān)信息,故均排除。

12.C)解析:在對(duì)話開頭,男士提到他不想讓兒子把下午的時(shí)間花在討厭的事情上,所以他提議讓他參加一項(xiàng)運(yùn)動(dòng),比如足球。女士考慮到兒子有呼吸方面的問題,因此她認(rèn)為他不應(yīng)該參加像足球這類有挑戰(zhàn)性的運(yùn)動(dòng),所以答案是C項(xiàng)。A項(xiàng)張冠李戴,男士提議讓兒子踢足球,目的是替換兒子可能討厭的其他事,由此可知踢足球并非兒子討厭之事,故排除;B項(xiàng)過度推斷,男士只是提及不想讓兒子把時(shí)間花在可能對(duì)未來有幫助但他卻討厭的事上,這一表述并不能合理推斷出女士認(rèn)為兒子必須為將來做準(zhǔn)備,故排除;D項(xiàng)曲解信息,女士反對(duì)的出發(fā)點(diǎn)是兒子的呼吸問題,認(rèn)為他不適合參與足球這類有挑戰(zhàn)性的運(yùn)動(dòng),并非意味著兒子做不了任何有挑戰(zhàn)性的事,該項(xiàng)對(duì)女士的意思進(jìn)行了錯(cuò)誤解讀,故也排除。

13.D)解析:在對(duì)話中,男士指出團(tuán)隊(duì)運(yùn)動(dòng)對(duì)兒子來說是最好的選擇,然后他提出了讓兒子打籃球的建議,并說明原因,其中一個(gè)就是籃球這項(xiàng)運(yùn)動(dòng)能夠幫助兒子在與他人合作時(shí)理解團(tuán)隊(duì)精神,所以答案是D項(xiàng)。其他三個(gè)選項(xiàng)雖然都在對(duì)話中出現(xiàn)了,但不符合本題題意,故均排除。

14.C)解析:在對(duì)話中,女士明確表示排球不像一些運(yùn)動(dòng)那么受歡迎,所以兒子將來獲得體育獎(jiǎng)學(xué)金的機(jī)會(huì)更大,這體現(xiàn)了女士在為兒子選擇運(yùn)動(dòng)時(shí)考慮到了日后獲得體育獎(jiǎng)學(xué)金的機(jī)會(huì)這個(gè)因素,所以答案是C項(xiàng)。男士提到過讓兒子加入學(xué)校籃球隊(duì),但女士為兒子選擇運(yùn)動(dòng)時(shí)未提及此點(diǎn),故排除A項(xiàng);男士提到過可以作為團(tuán)隊(duì)的一員去實(shí)現(xiàn)贏得比賽甚至冠軍的目標(biāo),但女士在為兒子選擇運(yùn)動(dòng)時(shí)未提及此因素,故排除B項(xiàng);對(duì)話中并未提及女士考慮讓兒子成為職業(yè)運(yùn)動(dòng)員的相關(guān)信息,故排除D項(xiàng)。

15.A)解析:在對(duì)話結(jié)尾,男士明確表示沙灘排球和室內(nèi)排球完全不同,所以此題選A項(xiàng)。男士強(qiáng)調(diào)的是沙灘排球和室內(nèi)排球的不同,并非沙灘排球與其他戶外運(yùn)動(dòng)的不同,故排除D項(xiàng)。B、C兩項(xiàng)在對(duì)話中均沒有提到,故排除。

16.B)解析:文章開頭提到,發(fā)射階段通常是任何太空任務(wù)中對(duì)環(huán)境危害最大的階段,大量燃料在幾分鐘內(nèi)就會(huì)燃燒殆盡。除了溫室氣體之外,火箭發(fā)動(dòng)機(jī)還會(huì)排放破壞臭氧層的微粒。由此可知,航天器在發(fā)射升空時(shí),既會(huì)產(chǎn)生大量溫室氣體,又會(huì)對(duì)臭氧層造成損害,選項(xiàng)B與文章內(nèi)容一致,因此為正確答案。文中提及太空探索技術(shù)公司的“獵鷹9號(hào)”火箭消耗112噸精煉燃料并排放約336噸二氧化碳這一具體實(shí)例,而選項(xiàng)C正是依據(jù)此例中的特定數(shù)據(jù)信息所設(shè)置的干擾項(xiàng),但其不能代表所有航天器發(fā)射升空時(shí)的普遍情況,且選項(xiàng)中的數(shù)據(jù)與這一實(shí)例也不相符,故排除。根據(jù)文章內(nèi)容,航天器的發(fā)射階段是太空任務(wù)中對(duì)環(huán)境危害最大的階段,而非最復(fù)雜的階段,故排除選項(xiàng)D。

17.D)解析:文章中提到,傳統(tǒng)上,助推器、燃料箱和其他部件都被視作消耗品。選項(xiàng)D與文章內(nèi)容一致,因此為正確答案。選項(xiàng)A文章中未提及,故排除。選項(xiàng)B和C描述的情況均是針對(duì)“獵鷹9號(hào)”的部件而言的處理方式,并非題目所指的傳統(tǒng)航天飛行中對(duì)這些部件的處理方法,所以這兩個(gè)選項(xiàng)也不符合題意,故排除。

18.C)解析:文章最后提到,我們已經(jīng)擁有了許多必要的技術(shù),可用于開始限制太空旅行對(duì)地球的影響。選項(xiàng)C與文章內(nèi)容一致,因此為正確答案。選項(xiàng)A、B和D文章中均未提及,故排除。

19.B)解析:文章開頭提到,研究表明,給狗或貓這樣忠誠(chéng)且不做評(píng)判的伙伴讀書,能夠鼓勵(lì)那些不太愿意朗讀的讀者大聲朗讀。選項(xiàng)B與文章內(nèi)容一致,因此為正確答案。文中指出有個(gè)可以傾訴感受的伙伴,有助于孩子們獲得安全感,而非提升閱讀能力欠佳的讀者的安全感,故排除選項(xiàng)A。文中說的是給狗或貓讀書可以增強(qiáng)自信心,而不是增強(qiáng)對(duì)他人的信任,故排除選項(xiàng)C。選項(xiàng)D在文章中未提及,故排除。

20.A)解析:文章中提到,寵物也為研究和學(xué)習(xí)提供了一個(gè)絕佳主題。家長(zhǎng)可以鼓勵(lì)孩子去圖書館或在有監(jiān)管的網(wǎng)絡(luò)搜索中研究他們最喜歡的寵物。選項(xiàng)A與文章內(nèi)容一致,因此為正確答案。選項(xiàng)B提到“帶孩子們?nèi)D書館借閱有關(guān)動(dòng)物的書籍”,但原文強(qiáng)調(diào)的是“鼓勵(lì)孩子去圖書館”“研究他們最喜歡的寵物”,故排除。選項(xiàng)C表述為“讓孩子們自行上網(wǎng)搜索”,而文中明確指出的是“在有監(jiān)管的網(wǎng)絡(luò)搜索中……”,該選項(xiàng)忽略了原文中的關(guān)鍵限定條件,故排除。選項(xiàng)D在文章中未提及,也排除。

21.D)解析:文章最后提到,如果孩子自家沒養(yǎng)寵物,在拜訪養(yǎng)寵物的朋友時(shí),他們同樣可以從上述所有方面受益。選項(xiàng)D與文章內(nèi)容一致,因此為正確答案。選項(xiàng)A、B和C在文章中均未提及,故排除。

22.A)解析:文章開頭提到,俄亥俄州立法機(jī)構(gòu)的一項(xiàng)新法案將要求該州的公立學(xué)院和大學(xué)向潛在的學(xué)生發(fā)送一套信息資料。選項(xiàng)A與文章內(nèi)容一致,因此為正確答案。選項(xiàng)B、C和D文章中均未提及,故排除。

23.D)解析:文章中提到,亞當(dāng)·馬修斯指出,該州只能以這種方式對(duì)公立院校進(jìn)行監(jiān)管,但他希望俄亥俄州的私立院校能效仿州里的做法,發(fā)布類似信息。再結(jié)合前文提到的該州立法機(jī)構(gòu)發(fā)布了新法案,可知選項(xiàng)D為正確答案。反觀選項(xiàng)A,文中表明該州對(duì)于私立院校無法直接進(jìn)行監(jiān)管,而是希望其效仿公立院校的做法,故排除。同樣,選項(xiàng)C中提到的“監(jiān)管所有學(xué)?!币膊环显乃U述的情況,因?yàn)閷?duì)于私立院校,該州無法直接監(jiān)管,故排除。選項(xiàng)B文章中未提及,故排除。

24.B)解析:文章中提到,俄亥俄州的院校已經(jīng)頗具競(jìng)爭(zhēng)力。選項(xiàng)B與文章內(nèi)容一致,因此為正確答案。選項(xiàng)A、C和D文章中均未提及,故排除。

25.C)解析:文章中提到,許多學(xué)院和大學(xué)目前已在其網(wǎng)站上提供了類似信息,包括學(xué)費(fèi)、雜費(fèi)、畢業(yè)率等等。但學(xué)生需要自行查找這些信息。選項(xiàng)C與文章內(nèi)容一致,因此為正確答案。選項(xiàng)A、B和D文章中均未提及,故排除。

用戶搜索

瘋狂英語 英語語法 新概念英語 走遍美國(guó) 四級(jí)聽力 英語音標(biāo) 英語入門 發(fā)音 美語 四級(jí) 新東方 七年級(jí) 賴世雄 zero是什么意思重慶市新石坑英語學(xué)習(xí)交流群

  • 頻道推薦
  • |
  • 全站推薦
  • 推薦下載
  • 網(wǎng)站推薦